-
[ Anar a l'inici del WEIB ]
El Web Educatiu de les Illes Balears
PROGRAMES EDUCATIUS
   
 

-Innovació Educativa 2017-2018
---

-Educació per a la salut


>> DIA MUNDIAL SENSE TABAC
  Dia Mundial sense Tabac

Cada 31 de maig es commemora el Dia Mundial sense Tabac, amb l’objectiu de sensibilitzar i informar la població sobre els riscs que suposa el consum de tabac per a la salut i animar els fumadors a deixar de fumar.
El Pla d’Addiccions i Drogodependències de les Illes Balears (PADIB) de la Direcció General de Salut Pública i Participació, informa a través de l’Agenda d’Activitats 2018 de les actuacions que diferents administracions i entitats socials de les Illes Balears preveuen dur a terme durant la Setmana Sense Fum (del 25 al 31 de maig) i el Dia Mundial sense Tabac.

---
Documentació Documentació:
  WWW Portal PADIB: Dia Mundial sense Tabac

Termini Dia Mundial sense Tabac: 31 de maig de 2018

---

>> Programa d’Educació afectiva i sexual a l’adolescència AMB TOTS ELS SENTITS
  Amb tots els sentits

La Coordinació Autonòmica de Sida i Sexualitat ofereix aquest Programa com a eina per facilitar al professorat l’abordatge de les necessitats de l’alumnat en afectivitat i sexualitat. La finalitat del Programa és que l’alumnat adquireixi les competències necessàries (coneixements, actituds i habilitats) per viure la sexualitat amb plaer, satisfacció i de forma saludable, establint relacions interpersonals gratificants i no discriminatòries.
Es proposen 10 sessions educatives que es distribueixen en 2 o 3 sessions per a cada curs de l’ESO, per treballar la sexualitat, l’eròtica, la conducta sexual i l’art d’estimar.
El programa es pot sol·licitar a la pàgina web salutsexual.caib.es

---
Documentació Documentació:
  WWW salutsexual.caib.es

Termini Termini: curs 2017-2018

---

>> Sensibilització de DONACIÓ D'ÒRGANS I TEIXITS entre els estudiants de Batxillerat de les Illes Balears
  DONACIÓ D'ÒRGANS I TEIXITS

Proposta educativa per a la sensibilització de la donació d’òrgans i teixits en els adolescents de batxillerat, mitjançant xerrades divulgatives en els centres educatius de la nostra comunitat. Informació de primera mà a l’alumnat. Proposta educativa per a la sensibilització de la donació d’òrgans i teixits en els adolescents de batxillerat, mitjançant xerrades divulgatives en els centres educatius de la nostra comunitat. Informació de primera mà a l’alumnat.
Objectius:
- Analitzar l’actitud envers la donació d’òrgans i teixits abans i després de la xerrada.
- Conscienciar la nostra societat des de l’adolescència per, en un futur, poder comptar amb una societat solidària i generosa en la donació d’òrgans i teixits.
- Valorar l’èxit del projecte amb les visites a la pàgina web de la Coordinació Autonòmica de Trasplantaments de les Illes Balears (CATIB).

Destinataris: Alumnes de Batxiller de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears
Activitats: Xerrada i projecció de vídeo
Temporalització d'execució: 90 minuts
Contactar: Coordinació Autonòmica de Trasplantaments de les Illes Balears Direcció General d’Acreditació, Docència i Recerca en Salut (Carrer Jesús, 38 – A / 07010 Palma Telf. 900 843 000 – 638 728 810)

---
Documentació Documentació:
  PDF Informació

WWW Coordinació autonòmica de trasplantaments de les Illes Balears

Termini Termini: curs 2017-2018

---

>> Concurs de PÒSTERS I CLIPMETRATGES DE PREVENCIÓ DE CONSUM DE TABAC EN ELS JOVES
  Concurs de PÒSTERS I CLIP METRATGES DE PREVENCIÓ DE CONSUM DE TABAC EN ELS JOVES

La Direcció General de Salut Pública i Participació, conjuntament amb el Servei de Salut, la Direcció General d’Innovació i Comunitat Educativa de la Conselleria d’Educació i Universitat, l’Associació Espanyola contra el Càncer, l’Associació Balear d’Infermeria Comunitària, el Col·legi Oficial d’Infermeria i la Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària, convoca per al curs escolar 2017-2018 el concurs de pòsters i clipmetratges relacionat amb la temàtica de la prevenció del consum de tabac en els joves.
L’objectiu del concurs és implicar i fer partícips els joves de les Illes Balears en el disseny de material gràfic i audiovisual en la prevenció del consum de tabac, a partir de processos de reflexió crítica sobre els riscs derivats del consum de tabac i afavorir els missatges preventius entre iguals.
Participants:
Tots els centres educatius de les Illes Balears que apliquin,en aquest curs escolar, qualsevol activitat programada de prevenció del consum de tabac d'educació primària o secundària, amb les categories següents:
- Categoria A: alumnat de 5è i 6è d’educació primària.
- Categoria B: alumnat de 1r i 2n d’ESO.
- Categoria C: alumnat de 3r i 4t d’ESO i alumnat de formació professional bàsica.

S’entén per activitat programada de prevenció de consum de tabac:
- L’aplicació de programes de prevenció de consum de tabac i/o en drogodependències i addiccions.
- L’aplicació de programes de promoció d’hàbits saludables.
- La realització d’activitats (tallers, sessions...) destinades a la prevenció del consum de tabac o/i les habilitats per a la vida.

Modalitats del concurs:
- Pòsters: presentació en format paper, mida DIN A3. Els treballs s’han de presentar de manera individual i tan sols hi pot participar una persona per pòster. En aquesta modalitat de concurs, només poden participar-hi els alumnes de la categoria A i de la categoria B.
- Clipmetratges: presentació en format digital, amb una durada màxima de 2 minuts. Les persones participants han de lliurar les seves propostes de manera grupal (màxim 3 persones). En aquesta modalitat de concurs només poden participar els joves de la categoria C.

Presentació de treballs:
El centre educatiu ha de seleccionar un màxim de 3 pòsters i 3 clipmetratges per participar en el concurs. Termini de presentació: El centre educatiu ha de presentar els treballs abans del dia 15 d’abril.
més informació: Pla d’Addiccions i Drogodependències de les Illes Balears, tel. 971 17 66 65.
---
Documentació Documentació:
  PDF Bases del concurs

WWW Portal PADIB

Termini Termini: 15 d'abril de 2018

---

>> Projecte L'ESCOLA AL MERCAT
  l'escola al mercat

Activitats educatives, on els infants podran gaudir del mercat municipal de referència del seu barri com a punt emblemàtic d'abastiment de productes frescs, com a part de la nostra cultura a més de ser un important actiu de salut a la nostra ciutat.
Finalitats del projecte:
- Millorar els hàbits alimentaris dels més joves i en particular promoure el consum de fruites i hortalisses a més de promoure l'activitat física.
- Promoure els hàbits de consum responsables: consum de productes locals i de temporada, com a pràctica de consum sostenible.
- Dinamitzar el mercat i augmentar la competitivitat de tota la cadena comercial.
- La visita consta d'un extens recorregut per les diferents seccions del mercat. A cada parada s'incideix sobre els productes de temporada a les diferents èpoques de l'any i els que són ingredients d'alguna tradició gastronómica.
Dirigida als alumnes de 3r, 4t, 5è i 6è d'educació primària.
L'activitat és gratuïta i està dirigida per una infermera.
Els centres educatius que facin l'activitat podran participar als diferents concursos.
Més informació: mmpujadas@a-palma.es o bé telefonau a l'Àrea delegada de Sanitat i Consum i demanau per Margalida Pujadas al tel. 971 225 900 ext: 1155

---
Documentació Documentació:
  WWW Portal web L'escola al mercat

Termini Termini inscripció: 30 de setembre de 2017

---

>> Concurs escolar CONSUMÓPOLIS 13
  Consumópolis

La Direcció General d’Innovació i Comunitat Educativa de la Conselleria d’Educació i Universitat, i la Direcció General de Consum de Ia Conselleria de Salut són conscients de la importància de promoure activitats que afavoreixin la sensibilització dels nostres alumnes perquè duguin a terme actes de consum d’una manera conscient, crítica, solidària i responsable.
L'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN), dependent del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, i la nostra comunitat autònoma, entre d'altres, organitzen el
concurs escolar 2017-2018 CONSUMÓPOLIS 13.
El concurs consta de dues fases de participació:
1.- Fase autonòmica en la qual se seleccionaran els equips guanyadors en cada nivell de participació.
2.- Fase nacional que organitza l'AECOSAN en la qual participaran els equips que resultin guanyadors en cada ciutat i comunitat autònoma.
Destinataris: l'alumnat matriculat en qualsevol centre públic, concertat o privat del territori nacional en algún dels tres nivells de participació.
Nivel 1: cinquè i sesè curs d'educació primària
Nivel 2: primer i segon curs d'educació secundària obligatoria.
Nivel 3: tercer i quart curs d'educació secundària obligatòria.
El concurs consta de dues parts:
Primera part: Recorregut virtual per la ciutat virtual de Consumópolis.
Segona part: Dissenyar i elaborar i presentar un treball en equip sobre consum responsable.
Enguany el lema és "En la publicitat, tot s'hi val?"
---
Documentació Documentació:
  www Lliurament de premis Consumópolis 13 edició NOVETAT 8/6/2018

PDF cat | PDF cast Resolució del director general de Consum d'11 de maig de 2018 per la qual es concedeixen els premis autonòmics als guanyadors del concurs escolar Consumópolis 13 i es determinen els equips que han de participar en la convocatòria nacional del concurs

PDF cat | PDF cast Resolució del director General de Consum de 28 de març de 2018 per la qual es nomenen els membres que han d'integrar el jurat per a la valoració dels equips del concurs escolar Consumópolis 13

PDF Carta als centres

PDF Resolució del director general de Consum de 6 d'octubre de 2017 sobre la convocatòria dels premis autonòmics, la constitució del jurat i altres consideracions relatives al desenvolupament del concurs escolar Consumópolis 13 sobre consum responsable a les Illes Balears corresponent al curs 2017-2018
PDF cat | PDF cast Bases del concurs
PDF cat | PDF cast Instruccions
PDF cat | PDF cast Document d'ajuda

www Portal Consumópolis

Termini Període d'inscripció: 9 d'octubre de 2017 al 15 de febrer de 2018
Termini primera part: 9 d'octubre fins al 23 de març de 2018
Termini segona part: 16 d'octubre fins al 23 de març del 2018

---

>> Programa de CENTRES EDUCATIUS PROMOTORS DE LA SALUT 2017-2018
  Centres Educatius Promotors de la Salut

La Conselleria de Salut i la Conselleria d’Educació i Universitat posen en marxa la quarta convocatòria del
Programa de Centres Educatius Promotors de la Salut de les Illes Balears, amb l’objectiu que tota la comunitat educativa adopti hàbits de vida saludables en un entorn favorable per a la salut.
Destinataris: Tots el centres adscrits a la Consellería d'Educació i Universitat tant públics con privats.
---
Documentació Documentació:
  PDF Llista de centres educatius amb certificat de GUARDÓ 2017 de Centre Educatiu Promotor de la Salut (CEPS) NOVETAT 21/6/18

Convocatòries de les formacions del curs de “Promoció de la Salut en els centres educatius 2017-2018”
PDF Programació definitiva dels mòduls del curs “Promoció de la salut en els centres educatius”
PDF EIVISSA-FORMENTERA
PDF MENORCA
PDF MANACOR
PDF INCA
PDF PALMA

PDF Llista de Centres Educatius Promotors de la Salut 2017-2018 ACTUALITZAT 17/11/17

PDF Convocatòria del Programa de Centres Educatius Promotors de la Salut 2017-2018
DOC Annex 1 - Sol·licitud de participació
DOC Annex 2 - Formulari del projecte de centre
WWW Annex 3 (en línia)
DOC Annex 4 - Memòria del projecte
DOC Annex 5 - Autorització d'ús d'imatges i difusió
DOC Annex 6 - Sol·licitud de Guardó
DOC Annex 7 - Memòria per a centres acreditats
PDF Annex 8 - Característiques del model CEPS-escola global

WWW Portal EduSalut

Termini Sol·licitud de participació (annex 1): fins 27 d'octubre de 2017
Projecte de CEPS (annex 2): fins 27 d'octubre de 2017
Memòria (annex 4): entre l'1 i el 30 de juny de 2018
Sol·licitud de guardó (annex 6): fins 27 d'octubre de 2018

---

 
IniciMapa EstadístiquesInformació RSSContacteES
-