-
[ Anar a l'inici del WEIB ]
El Web Educatiu de les Illes Balears
PROGRAMES EDUCATIUS
   
 

-Innovació Educativa 2015-2016
---

-Educació per a la salut


>> SETMANA SENSE FUM i DIA MUNDIAL SENSE TABAC
  Setmana sense fum i dia mundial sense tabac

Cada 31 de maig es commemora el Dia Mundial sense Tabac, amb l’objectiu de sensibilitzar i informar la població sobre els riscs que suposa el consum de tabac per a la salut i animar els fumadors a deixar de fumar.
El
Pla d’Addiccions i Drogodependències de les Illes Balears (PADIB) de la Direcció General de Salut Pública i Participació, informa a través de l’Agenda d’Activitats 2016 de les actuacions que diferents administracions i entitats socials de les Illes Balears preveuen dur a terme durant la Setmana Sense Fum (del 24 al 31 de maig) i el Dia Mundial sense Tabac.
A més de fer difusió de l’Agenda d’activitats comunitàries, el PADIB instal·larà un envelat amb taula informativa a la plaça de sa Porta Pintada de Palma, el proper dia 31 de maig, amb horari de matí, amb la finalitat de proporcionar als ciutadans informació sobre les conseqüències del consum de tabac. La Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària, el Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears, l’Associació Balear d’Infermeria Comunitària i el Servei de Salut col·laboraran mitjançant la realització de proves de cooximetria i espirometria.

---
Documentació Documentació:
  PDF Agenda d'activitats
WWW Portal del Pla d'Addiccions i Drogodependències de les Illes Balears (PADIB)

Termini Realització: del 24 al 31 de maig de 2016

---

>> Programa de CENTRES EDUCATIUS PROMOTORS DE LA SALUT 2015-2016
  Centres Educatius Promotors de la Salut

La conselleria de Salut i la conselleria d’Educació i Universitat posen en marxa el curs 2015-2016 la segona convocatòria del
Programa de Centres Educatius Promotors de la Salut de les Illes Balears, amb l’objectiu que tota la comunitat educativa adopti hàbits de vida saludables en un entorn favorable per a la salut.
---
Documentació Documentació:
  PDF Llistat definitiu de centres educatius de les Illes Balears que participen en el programa de Centres Educatius Promotors de la Salut. Curs 2015-2016

PDF Convocatòria del Programa de Centres Educatius Promotors de la Salut 2015-2016

Annexes:

DOC Annex I || DOC Annex II - Infantil || DOC Annex II - Primària

DOC Annex II - Secundària || DOC Annex II - Batxillerat || DOC Annex II - Persones Adultes

DOC Annex III || DOC Annex IV || DOC Annex V

WWW Portal EduSalut

Termini Termini sol·licitud: 16 d’octubre de 2015
Termini projecte: 6 de novembre de 2015

---

>> Programa d'ATENCIÓ DENTAL INFANTIL (PADI)
  PADI

Informació per preservar la salut bucodental de tots els infants de les Balears.

---
Documentació Documentació:
  PDF Fulletó PADI
PDF Póster PADI
PDF Díptic "boca sana"
WWW Portal PADI

Termini Termini inscripció: curs 2015-2016

---

>> Projecte L'ESCOLA AL MERCAT
  l'escola al mercat

L'escola al mercat té com a objectiu principal millorar els hàbits alimentaris dels més joves i, en particular, promoure el consum de fruita i hortalisses, productes locals i de temporada, com a pràctica de consum sostenible. A més es pretén impulsar l'exercici físic entre els més petits com a part fonamental dels hàbits saludables. Així mateix amb aquesta iniciativa es dinamitzen els mercats i s’augmenta d'aquesta manera la competitivitat de tota la cadena comercial.
L’activitat principal del projecte és una visita al mercat municipal del barri de referència del centre educatiu, el qual es dona a conèixer als infants, com a punt emblemàtic i d’encontre de la ciutat. Aquesta activitat va adreçada als alumnes de segon i tercer cicle d'educació primària.

---
Documentació Documentació:
  WWW Portal web L'escola al mercat

Termini Termini inscripció: abans del 30 de setembre de 2015

---

>> Projecte "VIVIR EN SALUD"
  Vivir en salud

La Fundación Mapfre, conscient de l’augment de les xifres de sobrepès i d’obesitat infantil i juvenil al nostre país, duu a terme el projecte educatiu
Vivir en Salud, amb l’objectiu de promoure l’educació d’hàbits de vida saludable mitjançant la incorporació de conductes sanes en una edat primarenca i alhora ofereix eines per potenciar rutines basades en una alimentació adequada i en l’activitat física.
Aquest projecte presenta una proposta didàctica amb múltiples recursos per a professors, famílies i per als alumnes d’educació primària de centres educatius públics i concertats de les Illes Balears.
La proposta inclou una sèrie de materials que han de quedar en dipòsit al centre com: un pòster d’hàbits saludables; la guia per al mestre; dos CD, un amb cançons i l’altre amb tot el material que hem esmentat; un llibre de receptes i una guia de vida saludable per a les famílies. Els alumnes tendran el llibre de lectura i el llibre d’activitats.
Per complementar aquests recursos didàctics es durà a terme un taller lúdic i participatiu, en el qual els nins han de reflexionar sobre la seva salut i els hàbits de vida saludable. Aquesta intervenció la portarà endavant un grup de monitors mitjançant una sessió pràctica en els centres que ho hagin sol·licitat.
Aquesta pràctica es durà a terme a 30 centres educatius, seguint un rigorós ordre d’inscripció, entre els dies
5 d’octubre i 30 de novembre de 2015 ambdós inclosos. Les sol·licituds s’han de fer en format digital al següent enllaç https://www3.mapfre.com/estudios/solinf/SolAdmInternet.aspx?ID=PEI0421515 a partir de dia 22 de juny fins dia 28 de setembre de 2015.
Per a més informació, us podeu posar en contacte amb Verónica López, al telèfon 91 758 96 19. Podeu consultar el material didàctic en els enllaços següents:

---
Documentació Documentació:
  WWW Material Didàctic “ALIMENTACIÓN Y EJERCICIO FÍSICO”

WWW Pòster “DECÁLOGO DE LOS BUENOS HÁBITOS

WWW CD amb cançons de “VIVIR EN SALUD

WWW Guia per a les famílies

Termini Termini projecte: curs 2015-2016
Termini inscripció: 28 de setembre de 2015

---

 
IniciMapa EstadístiquesInformació RSSContacteES
-