-
[ Anar a l'inici del WEIB ]
El Web Educatiu de les Illes Balears
DOCUMENTACIÓ ACADÈMICA
   
-
 

-V Jornades d'educació per la vida
---

DGFP Jornades Educació per la vida
 

>> Per cinquè any consecutiu, l’Associació "A poc a poc" i el Servei de Formació del Professorat de la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat de la Conselleria d’Educació i Universitat convocam les “Jornades d’Educació per la vida”.

Aquestes jornades tendran lloc els propers dies 3 i 4 d’octubre de 2015 en el Convent de Santo Domingo de Pollença, i comptaran amb la participació de ponents de reconegut prestigi internacional com Satish Kumar, Thakur S. Powdyel, Gunter Pauli, Carlos González, Francisco de Oleza, Josep Pàmies, Fidel Delgado i Felix Finkbeiner.

El termini d’inscripció acaba el 21 de setembre de 2015.

OBJECTIUS

· Presentar projectes educatius basats en l’actuació conscient, la solidaritat, el respecte i el diàleg i que promouen el valor de l’ecologia i el pensament sistèmic.
· Donar a conèixer estratègies pedagògiques que ajuden a despertar el potencial educatiu de tot ser humà i, conseqüentment, a respectar la individualitat i la capacitat per resoldre problemes aplicant la creativitat i l’ètica mediambiental a noves situacions.
· Reflexionar sobre quin entorn i quins recursos cal posar a l’abast de l’alumnat per fomentar la construcció conjunta de coneixement, l’aprenentatge experimental amb estils d’aprenentatge que involucrin intel·ligències múltiples.
· Identificar bones pràctiques que afavoreixen una educació integral i una participació activa en la societat del segle XXI.
· Posar en comú perspectives de futur per tal d’avançar en la construcció d’un nou model de societat sostenible en un planeta amb recursos finits.

CONTINGUTS

· L’equilibri entre els aspectes acadèmics, pràctics, artístics i espirituals.
· Importància de la formació del professorat per a la millora de la pràctica educativa.
· Metodologies que afavoreixen l’adquisició de les competències bàsiques: treball per projectes, cooperatiu, aprenentatge significatiu, compartit, interdisciplinarietat...
· Importància de les emocions en el procés d’ensenyament-aprenentatge.
· Educació multicultural i en valors. Educar des de dins, potenciant les qualitats individuals.
· La convivència i la gestió del conflicte.
· Les comunitats d’aprenentatge sostenibles i democràtiques.
· Recursos que afavoreixen el desenvolupament del currículum: l’hort, la cuina, el taller, els animals...

 

PDF Convocatòria

 

IniciMapa EstadístiquesInformació RSSContacteES
-