-
[ Anar a l'inici del WEIB ]
El Web Educatiu de les Illes Balears
AGENDA
   
 

-Agenda
---

 
Maig 2017
- Esdeveniment FES-TE PRO a Eivissa
"Fes-te PRO" és un nou concepte d’esdeveniment que ofereix per primera vegada la possibilitat d'acostar-se a l'àmplia oferta formativa d'FP a través d'un llenguatge i unes eines properes al dia a dia dels joves estudiants de les Illes. La proposta, en la qual participen 16 centres amb cicles de formació professional de l’illa d’Eivissa i un de Formentera, ofereix tot tipus d’accions interactives que pretenen convidar els alumnes a participar mitjançant els seus dispositius mòbils i les xarxes socials com Twitter, Instagram o Snapchat.
Tots els estudiants podran experimentar en primera persona les possibilitats de futur que li ofereix la formació professional (tant l’FP bàsica com els cicles formatius de grau mitjà i grau superior). Les 13 famílies professionals hi estaran representades i protagonitzaran els reptes a superar amb un format que simula un videojoc. En aquest sentit, l’alumne rebrà quan arribi un mapa amb els diferents nivells que ha de superar i que corresponen a cada una de les diferents famílies professionals d’FP. L’alumne haurà de passar per almenys 4 estands per tal de completar la prova.
[ programa ]

3, 4 i 5 de maig - Eivissa i Formentera
---
- Esdeveniment FES-TE PRO a Menorca
"Fes-te PRO" és un nou concepte d’esdeveniment que ofereix per primera vegada la possibilitat d'acostar-se a l'àmplia oferta formativa d'FP a través d'un llenguatge i unes eines properes al dia a dia dels joves estudiants de les Illes. La proposta, en la qual participen 7 centres amb cicles de formació professional de l’illa de Menorca, ofereix tot tipus d’accions interactives que pretenen convidar els alumnes a participar mitjançant els seus dispositius mòbils i les xarxes socials com Twitter, Instagram o Snapchat.
Tots els estudiants podran experimentar en primera persona les possibilitats de futur que li ofereix la formació professional (tant l’FP bàsica com els cicles formatius de grau mitjà i grau superior). Les 13 famílies professionals hi estaran representades i protagonitzaran els reptes a superar amb un format que simula un videojoc. En aquest sentit, l’alumne rebrà quan arribi un mapa amb els diferents nivells que ha de superar i que corresponen a cada una de les diferents famílies professionals d’FP. L’alumne haurà de passar per almenys 4 estands per tal de completar la prova.
[ programa ]

11, 12 i 13 de maig - Menorca
---
- Ciència per a Tothom 2017
El campus de la Universitat de les Illes Balears acollirà els dies 11, 12 i 13 de maig de 2017 l’activitat Ciència per a Tothom, una iniciativa que neix de la inquietud del professorat de la Universitat de les Illes Balears per fomentar les vocacions científiques entre els joves.
1.970 estudiants de primària i 3.205 de secundària de centres de Mallorca visitaran el campus per gaudir d’experiments de ciència relacionats amb la Química, la Física, la Biologia, la Geologia, la Bioquímica, les Matemàtiques, la Informàtica i la Tecnologia. S’han dissenyat en tots els casos activitats orientades als diferents nivells educatius. Les demostracions seran a càrrec d’uns 500 estudiants universitaris que participen a Ciència per a Tothom de manera voluntària.

11, 12 i 13 de maig - Campus de la UIB. Palma
---
- Mostra de Teatre Escolar de Palma
Sota el lema "Quimera compartida" ha començat la 33 edició de la Mostra de Teatre Escolar amb un total de 40 muntatges programats, que es representaran en horari de matí —per als escolars— i de nit —obert al públic, especialment als familiars— als teatres municipals Catalina Valls, Xesc Forteza i Mar i Terra. Aquesta Mostra, que s'impulsa des de les regidories d'Educació i de Cultura de l'Ajuntament de Palma, compta enguany amb la participació de 53 docents de diferents centres públics i concertats i implica un total de 677 actors apassionats de la interpretació que pertanyen a diferents nivells educatius. Així, hi participen 433 alumnes de primària, 244 de secundària i 20 d'educació especial. La majoria de muntatges que s'han programat es fan en català (33), enfront de 7 muntatges en castellà i un de bilingüe.

Del 29 de març al 13 de juny - Teatres municipals Catalina Valls, Xesc Forteza i Mar i Terra. Palma
---
- Cursos de llengua catalana febrer-maig de 2017
La Direcció General de Política Lingüística presenta els Cursos de llengua catalana febrer-maig de 2017.

Nivells: A1, A2, B1, B2, C1, C2 i llenguatge administratiu.
Dates: tots els cursos comencen la setmana del 6 de febrer i acaben la setmana del 22 de maig. Només és possible matricular-se en un curs per convocatòria.
Termini d'inscripció: del 9 al 24 de gener de 2017.
[ cartell ]

Febrer a maig - Illes Balears
---
-  Cicle de cinema “De Ferran el Catòlic a Martí Luter: El pas de l'Edat Mitjana a l'Edad Moderna”
L'Arxiu del Regne de Mallorca (Conselleria de Transparència, Cultura i Esports – Direcció General de Cultura) organitza el Cicle de cinema “De Ferran el Catòlic a Martí Luter: El pas de l'Edat Mitjana a l'Edad Moderna”. Coordinació i presentació: Francesc M. Rotger, periodista cultural i professor d'Història Moderna, UNED Illes Balears.
- 20 de març: "La Celestina" (1996) Gerardo Vera. 109 m.
- 27 de març: "1492" (1992) Ridley Scott. 154 m.
- 3 d’abril: "La marrana" (1992) José Luis Cuerda. 100 m.
- 10 d’abril: "Los Borgia" (2006) Antonio Hernández. 120 m.
- 24 d’abril: "Juana la Loca" (2001) Vicente Aranda. 115 m.
- 8 de maig: "Lutero" (2003) Eric Till. 123 m.
- 15 de maig: "Un hombre para la eternidad" (1966) Fred Zinnemann 120 m.
Entrada gratuïta.

20 i 27 de març, 3, 10 i 24 d'abril,8 i 15 de maig a les 19 h - Arxiu del Regne de Mallorca. C/ Ramon Llull, 3. Palma
---
- Exposició “L'escola franquista”
El Grup d'Estudis d'Història de l'Educació de l'IRIE, amb la col·laboració de l'Arxiu i Museu de l'Educació de les Illes Balears (AMEIB), ha coordinat l'exposició L'escola franquista, que romandrà oberta del 7 d'abril al 6 de maig de 2017, al claustre de Sant Domingo (Inca). Entre d'altres documents, la mostra compta amb pòsters elaborats pels alumnes del grau de Pedagogia de la UIB, fruit d'un projecte d'innovació presentat a la convocatòria d'ajuts a la innovació i millora de la qualitat docent, del Vicerectorat de professorat, que supervisa i gestiona l'Institut de Recerca i Innovació Educativa (IRIE).

Del 7 d'abril al 6 de maig de 2017 - Claustre de Sant Domingo. Inca
---
- Tardes Cinetífiques II: “Superherois, clons, androides i altres éssers extraordinaris del cinema de Ciència Ficció”
Aquest cicle de conferències coordinat per la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació del CSIC a les Illes Balears (UCC + I) es concep com una eina de divulgació científica en què el cinema de ciència ficció i les seves extraordinàries criatures: superherois, clons , androides i monstres de tot pèl, esdevenen un pretext per parlar de física de partícules, nanotecnologia, enginyeria genètica, intel·ligència artificial (IA) i biologia marina. Emprendrem un viatge fascinant de la mà de reconeguts investigadors per recórrer les fosses abissals més profundes de l’oceà i els laboratoris més sinistres, sempre amb la mirada i el cor posats en l’inquietant espai exterior.
Títols de les conferències:
- “EX MACHINA” I EL FUTUR DE LA INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL (19 d'abril)
- CRIATURES MARINES: L’OCEÀ A LA PANTALLA (26 d'abril)
- LA GENÈTICA EN EL CINEMA: MUTANTS, CLONS I SUPERHEROIS (3 de maig)

19 i 26 d'abril, 3 de maig a les 19:00 h. - CaixaForum Palma. Plaça de Weyler, 3. Palma
---
-  V Jornades de Biblioteques Escolars de les Illes Balears
El proper mes de maig de 2017, es celebraran a Mallorca i Eivissa les V Jornades de Biblioteques Escolars de les Illes Balears.
Destinataris:
Professorat en actiu de tots els nivells educatius, de centres públics i concertats.
Prioritat al coordinador/responsable de la biblioteca escolar o als membres de la comissió de biblioteca escolar. Professorat de centres que treballin per projectes amb ús de noves tecnologies.
Objectius:
Conèixer el paper de les biblioteques escolars en els processos de canvi i transformació educativa que necessita l'escola.
Conèixer la contribució de la biblioteca escolar a l'adquisició i desenvolupament de les competències informacionals (ALFIN/AMI).
Dissenyar programes formatius de competència informacional a l'escola.
Dissenyar projectes d'investigació a través de la biblioteca escolar.
Facilitar models de gestió, activitats, projectes ... duts a terme des de la biblioteca escolar.
Oferir un espai de reflexió entorn als diferents aspectes de la biblioteca escolar.
NOVETAT : CANVI DATES Mallorca (2 de maig) i Eivissa (3 de maig)
NOVETAT: Jornada anul·lada a Menorca

2 de maig - CEP de Palma Jaume Cañellas Mut. Palma
3 de maig - Seu de la UIB d'Eivissa i Formentera. Eivissa
---
-  Jornada de Bones Pràctiques “Com educar el talent emprenedor”
La Fundació Princesa de Girona (FPdGi) organitza aquesta Jornada de Bones Pràctiques del programa "Educar el Talent Emprenedor 2017", amb la finalitat de posar en comú els projectes emprenedors implantats en els centres educatius de les Illes Balears que han participant en la quarta edició d'aquest programa de formació i acompanyament.
En aquesta trobada volem exposar i compartir les experiències emprenedores dutes a terme en diferents nivells educatius i tipologies d'escoles, amb realitats i vivències molt diverses. A través de les ponències i presentacions programades, així com dels panells explicatius dels projectes treballats a l'aula, analitzarem les claus del desenvolupament de projectes d'emprenedoria eficaços i generadors de una millora profunda en les capacitats emprenedores dels alumnes i descobrirem on estan aquests criteris fonamentals a tenir en compte.

3 de maig - CaixaForum Palma. Plaça de Weyler, 3. Palma
---
-  Conferència “What is behind the excellent PISA results of Estonia?”
L’Institut de Recerca i Innovació Educativa (IRIE), la Facultat d’Educació i el Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l’Educació de la UIB han organitzat la conferència «What is behind the excellent PISA results of Estonia?», que impartirà el Dr. Priit Reiska, vicerector d’ordenació acadèmica de la Universitat de Tallinn, Estònia. La ponència es farà en anglès i hi haurà servei de traducció simultània.
[ cartell ]

3 de maig, a les 18.30 h. - Sala de graus de l’edifici Ramon Llull. Campus de la UIB. Palma
---
-  Jornada d’Intercanvi d’Experiències Ambientals 2017
La Direcció General d’Innovació i Comunitat Educativa i la Direcció General d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus organitzen la “Jornada d’Intercanvi d’Experiències Ambientals 2017”. L’objectiu d’aquesta trobada és donar a conèixer i compartir bones pràctiques docents que es duen a terme als centres i que formen part del Programa de Centres Ecoambientals, en qualsevol dels eixos que treballin, així com proporcionar formes de treballar aspectes del currículum de diferents etapes educatives, mitjançant diverses activitats relacionades amb la conservació i la cura del medi ambient.

4 de maig - CEP de Palma Jaume Cañellas Mut. Palma
---
-  Jornades d’Innovació Educativa
Les Jornades d’Innovació Educativa, organitzades per l’STEI i l’EFMD i amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació i Universitat i la Universitat de les Illes Balears, es celebraran a la sala d’actes de l’Anselm Turmeda de la UIB. Les jornades tendran homologació com a formació de professorat i reconeixement com a crèdits de lliure elecció de la UIB.
[ díptic ]

4, 11, 12 i 13 de maig - Sala d'actes de l'Edifici Anselm Turmeda. Campus de la UIB. Palma
---
-  Contesporles, 3r Festival Internacional del Conte
La 3a edició del Festival Internacional del conte, CONTESPORLES, es celebrarà durant el cap de setmana del 6 i 7 de maig a Esporles; i contarà amb un ample ventall d'activitats al voltant del Conte. Podeu consultar al programa del Festival les activitats que inclou i tots els aspectes organitzatius.
[ programa ]

6 i 7 de maig - Esporles
---
-  Cicle de conferències “Les competències socials i creatives a l’FP”
Aquest cicle de conferències, organitzat pel Servei de Formació del Professorat, tindrà lloc els dies 17 i 25 de maig i 1 de juny de 2017 en el CEP de Palma Jaume Cañellas Mut. Les conferències seran retransmeses per videoconferència a Menorca, Eivissa i Formentera. Els seus objectius són fomentar la creativitat i la innovació en la formació professional i impulsar les competències socials i creatives del professorat d’FP per millorar la pràctica educativa.
Calendari:
Dimecres, 17 de maig: "El formador ¿debe ser también un líder?", a càrrec de Miguel Udaondo Durán.
Dijous, 25 de maig: "Creativitat, innovació i empreniment: missió impossible a la formació professional?", a càrrec de Margarita Munar López.
Dijous, 1 de juny: "Ampliar o adequar el talent: quina és la prioritat?", a càrrec d’Antoni Riera Font.
Termini d’inscripció: del 24 d’abril al 2 de maig de 2017.
[ convocatòria ]

17 i 25 de maig, 1 de juny, de 18 a 20 h. - CEP de Palma Jaume Cañellas Mut. Palma
---
-  Curs “Actualització en tartamudesa en infants i adolescents”
Objectius del curs:
- Presentar conceptes teòrics en els què se fonamenta el programa d'intervenció
- Analitzar la relació entre els problemes de fluidesa i altres aspectes del desenvolupament i capacitats
- Discusió sobre la importància del tractament global del trastorn
- Presentació de casos i compartir experiències terapèutiques
- Discusió sobre habilitats del terapeuta en las teràpies sobre tartamudesa
El curs l'impartirà la profesora Alicia Fernández-Zúñiga (Psicóloga clínica. Experta en problemes de tartamudesa, comunicació i llenguatge).

19 i 20 de maig - Edifici Sa Riera. C/ de Miquel dels Sants Oliver, 2. Palma
---
-  Jornada Èxit Educatiu: Innovació i Avaluació
El Fòrum Europeu d'Administradors de l'Educació Illes Balears organitza la jornada lúdicoformativa d'enguany. Es tracta d'una visita al Camp d'aprenentatge d'es Palmer, de Campos, que inclou ponències, dinar i visites al Salobrar, les salines i s'Estalella.

20 de maig - Camp d'Aprenentatge Es Palmer. Ctra. de la Colònia de Sant Jordi, km 5,4. Campos
---
-  Conferència “Cartes, comptes i codis”
Organitzat per la SBM-XEIX, el professor Fernando Blasco farà la conferència oberta a tothom amb el títol “Cartes, comptes i codi”. En aquesta xerrada veurem aplicacions de les matemàtiques. Algunes d’elles conegudes i "serioses", com la seva importància en la detecció d’errors o en la codificació. Altres seran molt més lúdiques, com l’ús d’aquestes mateixes tècniques per a presentar jocs de cartomàgia. Tota la sessió es durà a terme amb la participació dels assistents. El ponent és Fernando Blasco, Professor Titular de Matemàtica Aplicada a l’Universitat Politècnica de Madrid. Interessat en la divulgació científica, en la relació entre educació i divulgació i en la introducció de la ciència com a part de la cultura.

19 de maig a les 17 h. - Sala d’actes de l’edifici Anselm Turmeda. Campus de la UIB. Palma
---
- Proves de llengua catalana de maig de 2017
La Direcció General de Política Lingüística obre una nova convocatòria de proves per obtenir els certificats oficials de coneixements de català dels nivells A2, B1, B2, C1, C2 i llenguatge administratiu (LA).

Més informació i inscripcions al web de la Direcció General de Política Lingüística: http://dgpoling.caib.cat

Termini d’inscripció: Del 21 de març al 2 d’abril de 2017

Llocs de les proves: Calvià, Inca, Llucmajor, Manacor, Palma, Maó, Eivissa i Formentera

[ cartell ]

Dates de les proves:
· Proves escrites: 20 de maig (B1, C1 i LA) i 27 de maig (A2, B2 i C2)
· Proves orals: 9 de setembre (tots els nivells)
---
- Any Pasqual Calbó i Caldés 2017
Pasqual Calbó i Caldés (Maó, 1752–1817) va ser un dels personatges cabdals de l'anomenat Grup Il·lustrat Menorquí. Alumne avantatjat del pintor italià establert a Menorca Giovanni Chiesa, l'any 1770, es va traslladar a Itàlia per ampliar els estudis de pintura, amb estades a Gènova, Venècia i Roma. El 1779, es va mudar a Viena, cridat per la Casa Reial dels Habsburg, i va ser nomenat pintor delineant de la Galeria Imperial de Belvedere; posteriorment, va ser pintor de cambra de l'emperadriu, i, finalment, director de la Galeria Imperial.

DECLARACIONS INSTITUCIONALS
- El 16 de novembre de 2015, la sessió ordinària del Ple del Consell Insular de Menorca va acordar declarar l’any 2017 Any Pasqual Calbó i Caldés, en el 200è aniversari de la seva mort. De la mateixa manera, va animar a col·laborar-hi els ajuntaments, les entitats i les institucions que es volguessin adherir a l’homenatge.
- El 13 de gener de 2017, mitjançant acord del Consell de Govern, el Govern de les Illes Balears s’adhereix a la declaració de l’any 2017 com a Any Pasqual Calbó i Caldés, en commemoració del 200è aniversari de la seva mort i declara formalment el 2017 Any Pasqual Calbó i Caldés a tot el territori de les Illes Balears.
[ targeta gener-febrer ]

2017 - Illes Balears
---
-
 
Juny 2017
-  Cicle de conferències “Som parlants, som models i tenim un marge d'acció”
Aquest cicle de conferències, organitzat pel Servei de Formació del Professorat, tindrà lloc els dies 2, 9 i 16 de juny de 2017 en el CEP de Palma Jaume Cañellas Mut. Les conferències seran retransmeses per videoconferència a Menorca, Eivissa i Formentera. Els objectius d’aquest cicle són fomentar l’adopció de conductes lingüístiques que facilitin l’ús i manteniment de la llengua catalana, aconseguir que el català sigui vist com a llengua vehicular del sistema educatiu, oferir recursos per treballar, mesurar i millorar les actituds lingüístiques i reforçar les actituds lingüístiques del professorat.
Calendari:
Divendres, 2 de juny: Assertivitat lingüística per a docents: recursos dins de l'aula, a càrrec de Ferran Suay i Lerma.
Divendres, 9 de juny: Assertivitat lingüística per a docents: recursos fora de l'aula, a càrrec de Gemma Sanginés Sáiz
Divendres, 16 de juny: Treballar actituds lingüístiques, entre professorat i alumnat, a càrrec de Bernat Joan i Marí.
Termini d’inscripció: del 5 al 14 de maig de 2017.
[ convocatòria ]

2, 9 i 16 de juny, de 18 a 20 h. - CEP de Palma Jaume Cañellas Mut. Palma
---
-  Congrés Internacional d'Altes Capacitats i Superdotació
Les persones superdotades veuen el món d'una manera molt diferent a causa de la complexitat del seu processament cognitiu i la seva intensitat emocional. Les persones amb superdotació són" massa "en tot: massa sensibles, massa intenses, massa motivades, massa honestes, massa idealistes, massa ètiques, massa perfeccionistes, massa per a la resta de les persones! Fins i tot quan es passen tota la vida intentant encaixar, se segueixen sentint inadaptades, marcianes, massa diferents . El dany que fem a les persones amb superdotació ignorant les seves circumstàncies és molt més gran que el dany que podríem fer etiquetant. És el moment que traguem a les persones superdotades de l'armari i les separem definitivament del concepte d'èxit. És el moment que reconeguem el seu valor i les alimentem i desenvolupem a les nostres escoles i en les famílies, en la societat en conjunt.
[ programa ]

23 i 24 de juny - Palau de Congressos d'Oviedo. C/Arturo Álvarez Buylla, s/n. Oviedo
---
-
 
Juliol 2017
- Cursos d'Estiu a la UIB 2017
La Universitat de les Illes Balears es complau un any més a presentar la Universitat d'Estiu 2017. Enguany els cursos són:
Escola Politècnica Superior
- Com crear i compartir continguts en vídeo amb mòbils i tauletes: recursos pràctics
- Organitzant i compartint els recursos en línia utilitzant Symbaloo Python per a científics
- Tendències tecnològiques i les seves aplicacions
Facultat de Ciències
- Agricultura i ramaderia de muntanya. Serra de Tramuntana, Patrimoni de la Humanitat
- Automatització d’anàlisis químiques i bioquímiques i tractament de dades mitjançant Python
- Claus neurofisiològiques sobre la memòria i com podem millorar-la
- Com s'estudia la fauna terrestre?
- Coneixement del paisatge vegetal de Mallorca
- El mercat com a eina pedagògica per estudiar la botànica
- Introducció a l'ús de la imatge científica
- Què és la investigació biomèdica
- Una mirada diferent a les nostres vinyes
Facultat de Dret
- Emprenedors i emprenedoria, què cal tenir en compte
Facultat d'Educació
- Ètica, política i periodisme
- La formació del professorat i la professionalització del docent com a eixos de millora del sistema escolar
- La importància de la intensitat a les classes d'Educació Física
- Procés creatiu i autoconeixement
- Recerca documental i comunicació científica per a professionals i investigadors de les Ciències Socials
Facultat de Filosofia i Lletres
- Aproximació al pensament estètic de Paul Valéry
- Giravolta poètica: recursos i aplicacions didàctiques de la poesia visual
- Identitats nacionals i nacionalismes a l'Estat Espanyol en l'època contemporània
- Pam a pam per la geografia gremial de la ciutat de Mallorca. Segles XIV-XVI
Facultat de Psicologia
- Nous enfocaments en el tractament dels trastorns d'ansietat: aplicacions pràctiques
Universitat d’Estiu d’Estudis de Gènere (XVIII) + feminismes que mai

Consultau també l'oferta de Tallers i activitats d'oci.

Juliol - Universitat de les Illes Balears
---
-  Jornades d'Educació en Comunicació
Amb el títol "Educació Mediàtica per a una societat crítica", AulaMèdia organitza, a principis de juliol, les onzenes Jornades d'Educació en Comunicació. Com cada any al finalitzar el curs, des d’AulaMèdia obrim un espai de reflexió i debat sobre com implementar l’Educació en Comunicació a les aules. Unes Jornades per l’intercanvi d’experiències de producció audiovisual i també per la reflexió sobre els continguts dels mitjans audiovisuals i la seva anàlisi. Un debat que, en aquesta ocasió, volem que es centri sobre com l’Educació Mediàtica pot ser una eina per aconseguir un alumnat i una societat més crítica. A les persones matriculades a les Jornades d’Educació en Comunicació s’els lliurarà diferents materials audiovisuals realitzats per AulaMèdia i la productora Kineina.

3 a 6 de juliol - Sala d'Actes. Edifici El Vagó, Recinte Escola Industrial. C/ Rosselló, 121. Barcelona
---
-
 

Darrera actualització de l'Agenda: 22-5-2017

 

IniciMapa del WEIBEstadístiques del WEIBInformació del WEIBRSSContacteES
-